Sobota, 14 Czerwca 2025  Imieniny: Bazylego, Elwiry, Michala

Jadłospis

 
 

 

Alergeny
 
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Seler i produkty pochodne.
  4. Mleko i przetwory mleczne
  5. Gorczyca i produkty pochodne.
  6. Orzechy, tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, brazylijskie, makadamia, pistacjowe,  piniowe.
  7. Orzeszki ziemne (arachidowe).
  8. Ryby i ich przetwory.
  9. Łubin i produkty pochodne.
  10. Skorupiaki i produkty pochodne.
  11. Soja i produkty pochodne.
  12. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  13. Dwutlenek siarki.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowania potraw używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy, czosnek granulowany.

*) Zgodnie z informacjami producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, selera i gorczycy

 

Załączniki

Brak załączników.