Jadłospis
Alergeny
- Zboża zawierające gluten
- Jaja i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Mleko i przetwory mleczne
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Orzechy, tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, brazylijskie, makadamia, pistacjowe, piniowe.
- Orzeszki ziemne (arachidowe).
- Ryby i ich przetwory.
- Łubin i produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki.
- Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania potraw używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy, czosnek granulowany.
*) Zgodnie z informacjami producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, selera i gorczycy